03 oktober 2014

Kukka i goda händer

Vissa fynd är ju verkligen bättre än andra! Som när Mattias, trots att han inte är någon tygexpert, kom hem med en rejäl bit av Marjatta Metsovaaras Kukka som han fyndat för en tia på Vändpunkten. Jag såg omedelbart att det skulle kunna förvandlas till den finaste klänningen i min garderob! Jag gav honom aldrig några alternativ och snäll som han är så gav han mig tyget :)

Kukka låg sedan och väntade ganska länge i linneskåpet. Jag tog fram det ibland och kände och kikade. Klappade om det lite bara, så att det skulle trivas. För bara några veckor sedan var det dags för tyget att komma ut ur garderoben och skickas iväg till någon som kunde förädla det.

Foto: Lina Söderström

Ida Nielsen som driver Idas Garderob fick först äran att sätta saxen i tyget. Med endast skriftlig kontakt och en klänning i bra storlek som grund sydde Ida upp den här helt fantastiska klänningen till mig! En bra modell som funkar både till vardags och fest. Inte för att jag tror att jag kommer att ha den så mycket till vardags ;) Klänningen har ett knytskärp i samma tyg men det var inte färdigt när Ida tog bilden.

Foto: Ida Nielsen

Slamsorna som blev över fick jag tillbaka och de skickades illa kvickt till Lina Söderström som under namnet Florin syr de mest fantastiska väskor och andra accessoarer. I skrivande stund väntar jag på att dessa skönheter ska läggas på lådan. Bandet till börsväskan blir en annan färg än det gröna. Jag visar den säkert igen när jag fått den. Fick just veta att Lina skickar med ett par Kukka-örhängen också, som bonus. Nu längtar jag ännu mer!

Foto: Lina Söderström

Tänk vad mycket man kan få för 10 kr :) Ja, det är klart att det kostar att få sakerna uppsydda också men det är helt klart värt varenda krona!

6 kommentarer:

 1. Imponerad över vad de kunde bli av den lilla pyttestuven :-) duktiga Lina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ni är fantastiskt duktiga båda två!

   Radera
  2. Stuvarna va som gjorda för att få ut precis en börs och en väska, det måste ha varit meningen!

   Radera
 2. Ett fantastiskt tyg och så fina saker dom här händiga personerna har fixat till sen. Ett riktigt fynd!

  SvaraRadera
 3. Det blev verkligen fint! Tänk vad Marjatta Metsovaara skulle vara glad om hon visste.

  SvaraRadera
 4. Har precis renoverat en sittvagn från 50-talet så nu kände jag att jag måste titta in här hos dig igen och läsa allt nytt. Önskar att jag kunde lägga in en bild i kommentaren men det går ju inte. Fantastiska saker! Nu blev jag inspirerad att göra något av en tygbit som länge har bott i mitt syskåp :-)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!