10 oktober 2014

En ny favorit - Röd Pallas

En av mina absoluta favoritserviser är Palace/Pallas från Gefle av Berit Ternell. Jag har matservisen modell BT i gult (finns nog inte i andra färger), två tekoppar modell AU i grönt och nu en ny favorit, två röda tekoppar i modell BT.


Kopparna ropades nyss in på Tradera. Jag, Porslinsbloggen-Benny och Mangania-Erica gick ihop och köpte sex koppar, två var alltså. De får vänta och längta efter sina koppar tills vi ses framöver...

Tekoppen BT, som bör vara Berit Ternells egen modell, är en rejält stor kopp. På bild ser den kanske ut som en söt liten kaffekopp men den är faktiskt riktigt stor! Den har samma snygga hänkel som matservisens såssnipa och kanna. Jag har samlat på mig en hel del av matservisen. Det enda jag behöver komplettera är förrättstallrikar, som jag inte har en enda av. Annars är jag nöjd, jag kan duka för fler än jag kan klämma in vid bordet och alla delar för servering finns också i samlingen. (Det har tillkommit många delar sedan den här bilden togs för två år sedan.)


Fler tekoppar är däremot intressant! Det finns åtminstone gula också i modell BT. Kanske också gröna? I modell AU saknar jag både gula och röda. Håll gärna ögonen öppna åt mig :)

3 kommentarer:

  1. Superfint, är nästan liiite avundsjuk!

    SvaraRadera
  2. Vackra former mönster och färger så jag förstår att dom är populära.

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!