16 april 2014

Tidig påskmiddag

Vi firar inte påsken ihop i år heller. Mattias åker till Sthlm på äventyr och jag tar med barnen och åker till Graninge med mamma och pappa. Påskmiddag tillsammans måste vi så klart ha ändå så igår invigde vi uterummet för säsongen och dukade med Bibi Bregers Lotus gul. Det är tradition till påsken.Nilsjohans glassked var rejäl att ta äggen med :) Rörstrands Sommar är dekoren som syns under ägghalvorna.


  
I Stig Lindbergs Gefyr-gryta med Bibi Bregers dekor Comedia, hade vi köttbullar och prinskorvar för att fylla ut tomrummet mellan sill, lax och ägg med västerbottenskagen. Grytan fick Mattias med på köpet när han gjorde ett annat Blocketköp. Den har en stor spricka, utvändig men inte genomgående, i botten men fungerar utmärkt att servera ur. Vi skulle behöva ett lock till den. Någon?


Botten upp!

Påskölen serverades ur Isi grogglas och desserten, vaniljpannacotta med Graningehallon, ur Isi cocktailglas. Lennart Anderssons Isi från Gullaskruf är en riktig favorit hemma och vi använder dem ofta.


Enligt tradition serverades kaffet ur de små Lotus gul kaffekopparna. Vi dricker oftast kaffet ur tekopp men till påsk använder vi dessa.


Imorgon blir det mer påsktema. Då ska jag visa Mattias nytillskott i påskpyntsamlingen.

1 kommentar:

Skriv gärna en kommenter!