27 mars 2014

Pastelliga fynd

För några veckor sedan hade Myrorna i Umeå 50-talstema. Mattias var där och köpte duken, krukan och elefanten. Han hämtade sedan upp mig för en sen lunchdejt på PMU där jag hittade kaffekannan. Det blev en fin komposition i pastelliga färger.


Kaffekannan är från Karlskrona. Jag tror att modellen heter Regina och är formgiven av Walther Garsteick 1959 eller 1960. Dekoren är däremot Brita Mellanders.


Om någon vet var elefanten kommer ifrån så blir jag glad. Den är iaf från 40-talet. Under har någon skrivit "Julen -49 av Maj-Britt".

7 kommentarer:

 1. Åh, den där krukan är min drömkruka! Hoppas att jag fyndar en någon gång också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här har några nagg runt kanten i toppen men med en blomma som hänger över så syns det inte :) Vi tänkte ha den ute i sommar så då gör det inget om den är lite skadad. Den är fin ändå :)

   Radera
 2. Duken när så urfin :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är en riktig favorit! :)

   Radera
 3. Åh, just en sådan kaffekanna fyndade jag på loppis i slutet av förra året. Sökte ihärdigt på nätet utan att få klarhet i vad modellen heter. Nu vet jag, tack för det! Den är pastelligt ljuvlig och jag har den till te, eftersom jag inte dricker kaffe. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju bra :) Och nu när du säger det så kom jag på att det här nog är en tekanna. Kaffekannan i serien är smal och hög :)

   Radera
 4. Man blir så glad av den där färgkombinationen!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!