26 mars 2014

Loppat i Sundsvall

För några veckor sedan åkte jag och Mattias på en dagstur till Sundsvall. Vi var uppe med tuppen och rullade ur stan 7.40 på lördagsmorgon. Behöver jag säga att det var lugnt efter E4:an den tiden? Det var inte många som var lika galna som vi.

Målet var att hinna till Timrå innan öppning på Erikshjälpen kl. 11 och dit hann vi gott och väl. Vi hann t.o.m. ta en korv på Konsum före. På Erikshjälpen mötte vi Yvonne (50-talskeramik) och lämnade över en Bo Borgström skål som vi köpt till henne. Vi följdes sedan åt till Hamsta också innan vi sa hej då och ilade vidare mot Sundsvall. På Erikshjälpen i Timrå handlade vi en hel del men i Hamsta kammade vi noll. I Sundsvall blev det några små fynd här och där, bla på Erikshjälpen, Myrorna, Magasinet, Bengts Sterbhus och Fyndlagret. Vi tyckte inte att vi hittat så mycket men när vi kom hem och packade upp på kvällen så visade det sig ändå vara en del :)


Tre fina glasvaser. Den ljusgröna till vänster är från Ryd, den i mitten från Åseda av Bo Borgström och den gröna till höger vet jag inget om. Information mottages tacksamt!


Tre söta djur. Katten är en Tore Borg, Gottegrisen är Lisa Larsons och den vita hjorten är från Upsala-Ekeby av okänd formgivare. Den tillverkades 1942-53. Den har en nagg på ena örat men för en billig peng köpte jag den ändå.


En stor fin burk.


En gardinkappa med John Blund. Modellen var väldigt konstig så den kommer istället att förvandlas till två kuddar. Ett litet champagnebrus.


En karaff med uggla från Skruf av Lars Bergsten.


Sex okända ölsejdlar i snyggt tonat orangerött glas.


Ett fint underlägg med Perstorpsplatta, bla Virrvarr, och en trekantig plastmugg från Husqvarna i samma modell som Taffelmuggarna.


Ett Spaljé uppläggningsfat från Gustavsberg och fem Isi cocktailbrickor från Gullaskruf.


En påsktupp i en mindre modell än den vi redan har hemma.


 En lång och smal löpare, eller festremsa, av Britt B.


Och ett väldigt passande fynd denna dag, som råkade vara Internationella kvinnodagen. En skarf med feministiskt budskap och texten "Mot morgonrodnad tåga vi". Jag tror att den kan komma från Socialdemokratiska Kvinnoförbundet. Någon kanske vet?


På hemvägen stannade vi i Ö-vik och hämtade upp 22 st snygga beslag som Mattias ropat in för 20 kr på Tradera. De kan vara bra att ha någon gång framöver.

4 kommentarer:

 1. Åh! Vilken underbar scarf! Om du nån gång får lust att sälja den så har du en intresserad i Ljusdal! Mona Andersson mona.ruth@hotmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är flera som är spekulanter på scarfen :) Vet dock inte om den ska säljas ännu...

   Radera
 2. Hej Anna! Jag var på Myrorna här i Umeå idag & såg två isi cocktailbrickor för 20kr/st. Jag lämnade kvar dom så det kan hända att dom finns kvar imorgon :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emma!
   Tack för tipset :) Jag har redan många brickor så dessa får nog någon annan fynda. Men tack ändå. Tipsa gärna fler gånger när du hittar något du tror jag är intresserad av :)

   Radera

Skriv gärna en kommenter!