11 oktober 2013

Megaloppis på Nolia

I söndags var det Megaloppis på Nolia för andra gången den här hösten. Förra gången var jag där själv (har fortfarande inte visat mina fynd för er!) men denna gång åkte jag och Mattias dit tillsammans. När vi kom in delade vi dock på oss och betade av borden från varsitt håll innan vi träffades och tog en korv och sedan gick igenom alla bord en gång till, denna gång tillsammans. Det blev en lång dag på Nolia som resulterade i en drös med fynd, bla några kandidater till Selman 2013.


Paradhandduken till höger är av Ullas (Ulla Scheuer). Duken till vänster är ett favoritköp för 15 kr, den hade flera fläckar men jag chansade och alla gick bort i tvätten! Den bruna plåtlampan längst bak är av Carl Thore, det orangea tårtfatet är från Hammarplast. Brandbilen är en Volvo och stegen går att dra ut låååångt. Böckerna till höger är Lennart Helsings ABC-bok i nytryck och en gammal bok om att planera sin köksrenovering, "Kök planering inredning" utgiven av Hemmets Forskningsinstitut 1952.


Solglasögonen köpte jag från Saris Gammalt & Nytt som brukar komma från Ö-vik och ställa ut på Nolia. De har originaletiketten kvar, "Verres Filtrants" är franska och betyder något i stil med "filtrerade linser". Vad det innebär kan jag inte svära på med man kan ju hoppas att det betyder att ögonen får någon typ av solskydd. Snygga är de utan tvekan!


Tre burkar från dansk IRA hittade jag bland mina första köp, alla tre i toppskick. Den till vänster har motiv från sagan Dummerjöns av HC Andersen.


Besticken var Mattias köp för bara några kronor. Osthyveln har skaft i teak och de övriga, från norska Skaugum, bör vara i jakaranda. De röda prickarna längre upp är örhängen i röd galon, nya men snygga. Halsbandet med fuskpärlor är en vanlig äldre modell, jag har redan en drös men kan aldrig låta bli att köpa dem till bra pris.


De två vaserna längst bak är båda från Åseda och jag tror att båda är formgivna av Bo Borgström? Den till vänster är det iaf. Skålen framför bör vara tysk.

Ja det var allt! Jag ska visa förra Megaloppisens fynd framöver.

6 kommentarer:

 1. En Galanite Volvo stegbil från sjuttiotalet grattis till ett fynd=)

  SvaraRadera
 2. Skedarna ökade pulsen på mig rejält!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maila mig om du är intresserad av dem :) ljuva50tal@hotmail.com

   Radera
 3. Sådana skedar och gafflar har jag några. Bland det snyggaste som Norge har åstadkommit. Även osthyveln bör vara norsk, men från en annan serie.

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte mig komma ihåg att jag sett dem hos dig. Är du intresserad av fler? Osthyveln står det Knivman på.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!