28 maj 2013

Gästinlägg: 10 loppisar

Mattias fyndar så mycket att jag inte alls hinner med att blogga om allt men för att lösa problemet har jag nu fått hjälp. Här kommer Mattias första gästinlägg. Det kommer fler framöver, var så säkra!

Gästinlägg av Mattias

Högsommarväder ute, vad gör man då? Avverkar tio loppisar runt hela stan i rasande tempo för att hinna hem och slappa och njuta av solen. Njuter det gör man också när man får fynda billigt, det ger en skön adrenalinkick att känna att man gjort ett kap. Ibland är det nästan så att man darrar av upphetsning när man ska betala och går sedan knäsvag därifrån. Det är därför man alltid är sugen på att gå på loppis.


Jag fick en bra start i Obbola där jag hittade en Fandango duk av Maija Isola för Marimekko, två Snöbollar, som är en av våra favoritljuslyktor formgivna 1973 av Ann Wärff för Kosta Boda och en vitglaserad kruka troligtvis från Steninge (mer om Steninge här).

Sedan bar det iväg in till stan, Teg närmare bestämt där en Bühler duk med rosa hjärtan köptes samt en utflippad orange blomkreation av plast och glas. Även en Marabou burk som det varit nån mintgodis i som kallades Fluffy, åtta duralexglas, fyra kaffefat dekor Rörstrand Sierra, Gefle Bandorra och ett snyggt Stavanger fat samt en kaffesked med rutigt skaft.Nästa anhalt blev gatu- och gårdsloppisarna på Haga/Sandbacka där jag loppade tre trevliga träfigurer, två från Bohusslöjd med rörliga armar och en märkt Blå Jungfrun T.Klintås. Det blev också några progg LP-skivor och John Lennon/Yoko -Two Virgins med papperspåsen kvar (den var till för att censurera deras nakna kroppar nedanför huvudet), en liten gulglaserad blomkruka med fint 50 tals bladmönster, sex saftglas i en serveringsbehållare av plast, två av glasen är av samma modell/dekor som jag hittat tidigare men dessa var mycket högre. En morsdagspresent och så rundans näst dyraste pryl, Party lights för 60 kr. Tidigare har vi stått på bonnauktion och budad högt för en sån ljusslinga men de här var dessutom orörda i originalkartong.
Ut på E4:an till gatuloppisen i Täfteböle där värmen var tryckande mot garageväggarna köptes den tredje snöbollen för dagen samt en röd leksakstelefon och en bronstavla med vikingamotiv. Ytterligare några saker av icke retro karaktär hamnade i skuffen innan jag via Yttertavle stannat och sen hem till Holmsund. På köksbordet hemma stod en rödvit Marianne burk och en stringljusstake som Anna fyndat på kvartersloppisen ett stenkast bort. Vilken dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommenter!