22 december 2012

Kellys julauktion

I söndags åkte jag med grannfrun Åsa till John Kellys auktion i Obbola. För att slippa inventera lagret vid årsskiftet hade han samlat ihop alla grejer och anordnat en mycket trevlig auktion där det bjöds på glögg, julgodis och delades ut julklappar. Kelly fick till och med alla att resa sig upp för att sjunga och hurra för en herre som fyllde 60 och han fick sig ett fiskespö (som han just ropat in) i present. Stämningen var väldigt bra och jag, Åsa och Andreas (vår FB-vän som vi träffade på där) hade några trevliga timmar. Åsa shoppade duktigt och även jag fick med mig två fina fynd hem.


Ugnsformen är en Terma från Gustavsberg av Stig Lindberg, nr. 21. Jag har aldrig sett den modellen tidigare och eftersom den känns väldigt andvändbar till både paj och annat som ska in i ugnen så ropade jag in den för en hundring + en tia i slagavgift. Toppskick!


Ljusstakarna i mässing är Pierre Forsells tunga snyggingar från Skultuna. Extra kul att de ligger i den fina lådan med det lilla häftet om Skultunas stämplar och andra modeller av mässingsljusstakar. Gav 110 kr för ljusstakarna också och det tyker jag de var väl värda!

17 kommentarer:

 1. Ønsker deg en riktig God Jul. Det er morsomt og lærerikt å følge bloggen din. Hilsen Drude

  SvaraRadera
 2. Vilket fynd, mässingsljusstakarna med låda och informationshäfte! Ha en riktigt trevlig Jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var nog ett riktigt bra pris tror jag :) God jul!

   Radera
 3. Låter som ni haft en gemytlig stund på Auktionen. God Jul hälsas till dig och de dina!

  SvaraRadera
 4. Anna, var hittar man en virrvarr-vaxduk? Arbetsbänk har vi men en vaxduk!!!! /Ingrid

  SvaraRadera
 5. Det var ju ett märkligt sammanträffande jag har köpt precis en sådan ungsform idag, och ett par av Pierre Forsells ljusstakar köpte jag i förra veckan.Är det du eller jag som har god smak?
  Jag och Olof önskar dig och Mattias en riktigt GOD JUL!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma önskan till dig och Olof! Hoppas julen i Graninge blir fridfull och mysig!
   Kul att vi fyndat samma saker :) Vi har nog bra smak båda två!

   Radera
 6. God jul och gott nytt loppisår!

  SvaraRadera
 7. Vad roligt med aktion! Att ropa in :) Måste få till å gå på en till sommarn. ;) Känns lite fare away nu iof. God jul gums! Ses om några dagar. Pöss

  SvaraRadera
 8. God Jul önskar Jenny på La momes Old fashioned

  SvaraRadera
 9. God Fortsättning önskas här nerifrån södern. Väldigt snygga ljisstakar måste jag säga.

  SvaraRadera
 10. Vill passa på och önskar er ett riktigt gott nytt år.

  SvaraRadera
 11. Oh vad roligt att se de där ljusstakarna igen. Jag hade dem förut, fast utan ask men sålde dem vidare då jag inte egentligen visste vad det var och vart jag skulle ha dem. Jag la upp dem på tradera och där tog budgivningen fart. Tänkte att det kan vara kul att veta att jag sålde mina till Frankrike för nästan 1000 kr. Nu handlar det ju inte om pengar kanske men som jag ser det var de väl värda de 110 kr du betalade, ett fynd med andra ord :). Gott Nytt År och tack för en härlig och intressant blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra :) Jag är mkt nöjd med mitt köp. God fortsättning!

   Radera

Skriv gärna en kommenter!