05 december 2012

Onsdag & julpynt med Instagram

Onsdagar är bra! Jag jobbar hemifrån tre timmar och har sedan lite lugn och ro innan barnen ska hämtas och jag och dottern ska iväg på Bamse-gympa.
Idag tog jag mitt förmiddagskaffe i en fin rosa Prisma och passade samtidigt på att slå in årets första julklapp. Den ska skickas till en söt liten dam i England.

Duken köpte jag på PMU förra helgen. Jag lade den uppe på virrvarr-vaxduken som alltid pryder vårt köksbord och tänkte att ja, det kanske funkar. Sedan läste jag i nya Hus & Hem Retro om Gunilla Schildts tryckta juldukar.
"Dukarna användes på ett sätt som inte är lika vanligt idag.
- Man hade ofta en tryckt duk och lade den över vaxduken när det skulle se lite bättre ut."

När det var dags att adventspynta i lördags så valde vi att gå all in! Allt utom julgranen och pepparkakshuset är på plats och med Mattias stora passion för tomtar så blir det ganska mycket! Med hjälp av Instagram har jag tagit några bilder på mina favoriter bland allt pynt!

Kyrkan är en klassiker som lyser fint och spelar Stilla natt när man vrider upp speldosan. Barnen gillar den med alla tomtar runtomkring.

Tomten som vaktar apelsinerna köpte vi på PMU förra helgen. Hans kompisar här nedan är också loppisfyndade.

Stjärnduken tror jag är sydd av någon händig människa som klippt ut trycket från en större duk. Jag fyndade den på PMU för en tia. Jag hoppas att hyacinterna i Rimini Blu-krukan snart ska slå ut och dofta underbart!

Den här duken är en favorit som jag köpte i Långsele i somras. Trätomtarna märkta "IB Bo-Svensk konsthantverk" är från höstens utflykt till Viksjö.

I köksfönstret här blommorna fått besök av tomtar, tex den här garderobsblomman i en Risto från UE.

Mer juliga inlägg kommer med all säkerhet framöver.

6 kommentarer:

 1. Wow så tjusigt! Vart någonstans har du fått tag på en virrvarrsvaxduk? Skulle vilja ha en dylik på mitt köksbord nämligen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är från Designonline.se, tillverkare är Sassabrassa. Finns både ljus och mörk och i två storlekar. Jag har en av varje färg :) De är plastade men ser inte ut som vaxduk, går att tvätta och stryka. Väldigt fina men kostar skjortan tyvärr!!!

   Radera
 2. Apelsinvaktar-tomten var en söt liten nisse. Stjärnduken är nog inte hemsydd. Sannolikheten att ytterligare en exakt likadan hamnat i Åsarna ter sig minimal, men så är fallet... Därmed tror jag att de fanns att inhandla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha se där! :) Jag trodde att den var hemsydd eftersom den är lite taffligt sydd i kanten. Jag fick klippa bort fransat tyg som stack fram under den svarta sömmen.

   Radera
 3. Jag har också en liknande stjärnduk i gömmorna.
  Gillar din julsaker och ser gärna fler :-)

  SvaraRadera
 4. Är tyvärr inget fan av tomtar, men alla juldukar gillar jag verkligen! Och den fina kyrkan! har funderat på att skaffa en själv, de är så mycket barndomsminnen för mig! (Och hurra för Instagram!!)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!