29 juni 2012

Några av våra lampor!

Bättre sent än aldrig eller hur?
Jag hade liksom inte tid att visa lampor när det var lamputmaning bland retrobloggarna för ganska längesedan men nu tänkte jag att jag skulle slänga upp bilder på några av våra lampor. Ni har nog sett dem alla tidigare men nu får ni se dem igen!

Ute i hallen står min fina trearmade nytillverkade lampa och sprider sitt mysiga sken. Inne i vardagsrummet böjer sig en Lobby från Mio över bordet. Med inspiration av Achille Castiglionis lampa Arco från 1962 kan jag tro. Jag gillar den men den kanske ändå får vandra vidare till annan ägare snart. Jag har en lampa som Mattias kallar för en maräng som jag istället vill hänga över bordet. Lobbyn ger inget mysigt sken men det gör däremot marängen. Jag letar bara en lampsockel med teak att sätta skärmen på. Jag hoppas hitta en i sommar...


I taket i vardagsrummet har en av våra Sputniklampor kommit upp. Tack till pappa som bytt el i den! Snyggare taklampa än den här är nog svår att hitta :)Lampfoten från i serien Burgundia från Søholm med den äggskalsvita skärmen är en favorit som står på en högtalare i vardagsrummet. Den lyser upp ett tråkigt hörn och se så fint formen på lampfoten och vasen matchar när man ser dem ur rätt vinkel. (bild 1)Fler lampor visar jag en annan gång. Kanske blir det några härliga lampfynd i sommar! En vit PH5 står på önskelistan liksom en svart Luma-ljusbukett och en lampskärm liknande den ovan. Jag håller tummarna!

9 kommentarer:

 1. Stiliga, glada, fräcka lampor - riktigt ögongodis! Och jag gillar din danska "tre-enighet".
  Jag håller tummarna för dig också. Hoppas att du hittar dina önskelampor som fynd :)

  SvaraRadera
 2. Snygga lampor minsann! Tack för visningen!

  SvaraRadera
 3. Snygga allihop! sista bilderna på "trion" föll mig verkligen i smaken, urtjusigt!

  SvaraRadera
 4. Får man fråga var den fantastiska trearmade lampan kommer ifrån?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet tyvärr inte tillverkaren för det stod inget på kartongen och det står inget på lampan. Den är köpt på Sandbergs Ljusexperten i Umeå.

   Radera
 5. Aha! Tack för svar. Den gör sig fint i ert hem!

  SvaraRadera
 6. Älskar den trearmande lampan! En sådan hade jag lätt kunnat ha :)

  SvaraRadera
 7. så mycket fint! så den är nytillverkad, den trearmade.. det trodde jag inte! extra fin toppig beige skärm där! hehe..

  SvaraRadera
 8. Jättesnygga allihop! Såg faktiskt en Sputnik när jag var i Berlin men vågade inte kolla pris eftersom jag inte hade kunnat få med den hem...

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!