23 juni 2012

Midsommarens fynd och presenter

Midsommar betyder Graninge! Vi åkte ner i onsdags kväll och i torsdags kunde vi inte hålla oss borta från Graninge Bruk Antik och S:t Olofs Antik. Hos Ann-Kathrine och Olof på S:t Olofs hämtade vi två större inköp som vi haft ståendes där några veckor. Dem kommer jag att visa senare. Trots att de hade ont om tid blev vi ändå kvar en bra stund och fick en rundtur i huset som blivit ommöblerat sedan sist. Det är alltid kul att se deras nya fynd!

Vidare åkte vi till Micke på Graninge Bruk och kikade på allt nytt som tillkommit, främst i kvarnen där retrogrejerna huserar. Jag blev väldigt nöjd över att hitta en trave Bimbo, 7 delar för 160 kr. Mattias hittade en plastmatta i väldigt fint skick för 40 kr. När det var dags att betala med ett presentkort som jag fortfarande hade kvar från min 30-årsdag, avrundades totalsumman till lagoma 105 kr :)

En fullstor mattallrik, en tallrik/assiett i mellanstorleken, fyra små assietter och en djuptallrik bestod de sju delarna av. Två delar har en liten, liten nagg men det stör inte nämnvärt.

Idag diskade jag tallrikarna ute i det vackra vädret. Ett kaffefat syns också på bilden, det hade Micke och Solan med sig till mig igår när de kom för att fira midsommar med oss.

Sångboken "Nu ska vi sjunga" hade de också med sig. Boken är från 1943 men detta exemplar är tryckt 1961 och är tjugonde upplagan. Alla sånger är vackert illustrerade av Elsa Beskow.

Även min moster Kecke hade med sig presenter igår! Den lilla ljusstaken från Freidel Ges Gesh kommer att göra sig bra i min samling och bältet kommer att göra sig bra till någon klänning i sommar!

Hoppas ni haft en härlig och fyndrik midsommar ni också!

8 kommentarer:

 1. Lekkert servise, og de små figurene i innlegget under var flotte. Håper du hadde en fin midtsommerhelg. Her øste regnet ned, så vi var inne og fyrte i ovnen. D

  SvaraRadera
 2. Har en Bimbokopp med fat som jag använder till VARJE liten egen fikastund!

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga midsommarfynd! :) Plastmattan var superläcker.

  SvaraRadera
 4. Gahhhhh!!!
  Jag letar Bimbo överallt.Har letat och letat och vägrar betala vad de kostar på Tradera. Alla andra inlusive ni verkar ju hitta den :(
  ja, jag är lite bitter. :)

  Mattan är också grymt snygg. vi kollade på platsmattor på bakluckeloppisen i majorna, de ville ha tre gånger priset som ni betalde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft väldigt tur faktiskt! De tallrikar jag hittat innan denna har bara kostat 1-3:- stycket :) Hoppas ni också gör ett Bimbo-fynd snart!

   Radera
 5. Anna
  Idag hittade jag ett litet kaffefat Bimbo.
  Du får det när vi kommer upp nästa gång.
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära moster :) Då har jag tre fat. Hoppas hitta koppar snart också :)

   Radera
 6. Grattis! Grymt avis, Bimbo är en av mina favoriter! (Jag letar inte i antikaffärer, så det får ta den tid det tar att hitta det jag gillar och vill ha.) Hamnade här när jag letade info efter dagens kap, ett litet soffbord eller kanske nattduks/nattygsbord med tidningshylla under, från Edsbyverken, och med lådan klädd i papper med samma färger som din bloggbakgrund. :)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!