22 juli 2010

Tack snälle herrn!

Herr Movarp, även känd som Benny, från Porslingbloggen har varit på besök i sina hemtrakter i Västerbotten. Tyvärr hade vi lite svårt att få våra semesterscheman att matcha men han hade godheten att svänga förbi hos mina föräldrar och ställa en låda med godbitar på bron. 4 sorters Helmer gömde sig däri. Ett uppläggningsfat Ruter, 4 tallrikar Atos, 4 tallrikar Dorothy & 1 tallrik Majlis i den gröna varianten (som jag aldrig tidigare sett i verkligheten). Toppskick!
Allt från Gefle med dekor av Helmer Ringström.
.

Ruter 1957-70, Atos 1966-74, Majlis 1966-71 och Dorothy 1957-61
.

Den gröna Majlis är min nya favorit! Tyvärr hade Herr Movarp bara en till mig så jag får jaga vidare efter fler.
.
Tusen tack!

8 kommentarer:

 1. Underbara tallrikar! =) Jag gillar den rödrutiga bäst.

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillade grejerna! Jag såg att jag glömde att stoppa i Rörstrandstallrikar som vi pratade om, en miss förstås! Synd att vi inte hann träffas förstås, men är du på semester i närheten så är du välkommen!

  SvaraRadera
 3. Benny är en god människa :-) Till mig hittade han koppar i nästan omöjliga gul Safari. När vi bildar Helmer-sällskapet får han vara ständig sekreterare?

  SvaraRadera
 4. Glömde säga att den gröna Majlis-tallriken är ovanlig, det är den enda jag någonsin sett, tom på bild...koppar har jag dock sett lite nu och då.

  SvaraRadera
 5. Clinen: Ja Helmer har gjort många fina dekorer! :)

  Herr Movarp: Ja det var verkliegn fint skick på grejerna och underbara dekorer så klart! Ingen fara med Rörstrandstallrikarna, vi tar det om jag är i dina trakter nån gång :)
  Kul att den gröna Majlis är ovanlig...eller inte så kul kanske, det beror på hur man ser det ;) Jag har bara sett koppar på Tradera tidigare.

  Libby: Sant sant. Gul safari är ju så fin! Självklart är han given sekreterare! :)

  SvaraRadera
 6. Hej alla som läser och skriver! Jag har en egen blogg, om trasiga relationer och annat mojs, men den är låst av diverse skäl. Jag brukar klicka runt bland er loppis/porslinsexperter, men har inte kommenterat förut.

  Nu till mitt ärende :)

  Jag bor i Sthlm och har ingen bil = saknar "på-landet-loppisar", men nu ska jag bila från Ullared till Stockholm nästa vecka (tis-tors) och tänkte passa på och fråga om någon av er vet något guldkorn längs vägen. Det hade varit så skoj att hitta en bra loppis eller en gårdsauktion eller något.

  Ha det fint alla!

  SvaraRadera
 7. vad snällt av dig Benny.
  Kul när man kan glädja någon annan med saker som man själv inte längre vill ha.
  Det bygger ju hela vår hobby på, skulle bli mycket svårt att hitta fynd annars.

  Grattis i alla fall.

  SvaraRadera
 8. Maria: Tyvärr har jag dålig koll på vad som händer söderut.

  Lybtar: Tack! :)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!