13 juli 2010

Sommarens första auktion

I söndags var vi på sommarens första auktion, vid Graninge Folkets hus. Det var en strålande vacker och varm sommardag och det var bara halvfullt med folk. Priserna hölls nere men tyvärr var utbudet inte direkt på topp...ändå fyndade vi en del. På auktionerna här i Graninge brukar det som säljs oftast vara gamla grejer men på den här auktionen fanns massor av leksaker, barnböcker och annat som var hyfsat nya och i hyfsat bra skick. Dottern jublade över alla leksaker och böcker som medföljande mormor och morfar ropade in åt henne och vi jublade över att hon roade sig med dem (leksakerna) hela auktionen!
.


För 90 kronor fick vi med oss detta hem! Fast när man köper fyndlådor får man ju alltid med en massa "skräp" också men det är inte med på bilden ;)
.
Mitt första köp var en låda med 10 delar 50- och 60-talsporslin som jag fick för 50 kr. En tjej som satt framför mig bjöd över en gång men hon slutade och sa sedan att jag lät så bestämd så hon tyckte inte att det var någon idé att fortsätta bjuda ;)
..

En tallrik, en assiett och en djuptallrik i Helmer Ringströms dekor Lansett från Gefle. Tallriken och assietten är som nya, djuptallriken har lite krackelering i botten.
.

Tre små tallrikar, Taverna från Rörstrand med dekor av Carl Harry Stålhane, i fint skick.
.

4 tallrikar, Marie från Rörstrand. Tre av dem i kanonskick, en med skada under glasyren.
.
Vi ropade även in två fyndlådor för att vi på visningen sett några ljusstakar vi ville ha. De som inte sett vad som var i lådan måste ha trott att vi var tokiga när vi bjöd 20 kr för en låda med äckliga duschblandare med folks gamla schamporester på! I lådan fanns också lite smide, nått blankt servettställ och så ljusstakarna vi ville ha...
.

Två små Liljan-liknande ljusstakar...
.

Svensktillverkade...men vad står det? Ykroma?
.
I en låda med diverse träsaker, en kaffeburk i näver, en skyllt med texten "Här bor Olsson" och en träsko med en skoborste i, fanns dessa fina ljusgula ljusstakar. Auktionsutroparen visade inte upp ljusstakarna och ingen bjöd över min tjuga :)
.

Ljusstakarna är märkta Hemslöjden Borås.
.
Hoppas det kommer fler trevliga auktioner i vår väg under sommaren!

4 kommentarer:

 1. Oj vilka fynd! Blev lite smått avis på Marie. Jag har själv 2 djupa 2 assietter och 4 mat men skulle såklart behöva fler. Lyckas dock ej hitta några. De gula ljusstakarna var ju söta! =)

  SvaraRadera
 2. Clinen: Ja Marie är fin :) Ljusstakarna kommer att bli påskljusstakar!

  SvaraRadera
 3. Så härliga tallrikar! :)

  SvaraRadera
 4. Henrik: ja tallrikar får man aldrig för många av ;)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!