25 maj 2016

Back in the summer of '16

Vi i Föreningen Umeå Retro har i dagarna haft vårt första större arrangemang utöver Umeå Retromarknad. Vi har, tillsammans med representanter från gallerian Utopia i Umeå, styrt upp en fusionutställning med sommartema där retroprylar blandats och stylats tillsammans med nya grejer från utvalda butiker i Utopia. Vi hoppades kunna bidra med inspiration, kreativitet och mod att våga experimentera och ge utrymme för både nytt och gammalt i en härlig kombination. "Back in the summer of '16" valde vi att kalla utställningen.

Det blev en spännande och väldigt trevlig utställning som fanns att beskåda bakom glas under tre dagar och var sedan öppen och bemannad av oss från föreningen under helgen som var. De förbipasserande som vågade sig in till oss fick ett skojigt och annorlunda inslag i galleriashoppingen. Flera hittade något plagg de gillade och kilade sedan kvickt iväg till butiken som sålde det för att prova. Ännu fler var det som ville köpa våra retroprylar men de var inte till försäljning :)

Utställningen fanns bakom glas onsdag-fredag.

Att dra två barnvagnar i regn är ingen barnlek!

Fika i trädgården, här bakom glas.

Utställningen hade temat "sommar" med tre olika utställningsdelar. Den del jag bidrog mest till var "Fika i trädgården". Koppar och porslin finns det ju gott om hemma :) Trädgårdsmöbeln släpade Frida dit!

Dockan har klänning och accessoarer från Cubus.

Fikabord dukat med gammalt porslin samt tekanna, godis och dryck från Tehörnan.


Damen som hänger tvätt är klädd i blandat vintage och nytt från bl.a. Jeansbolaget, Cubus och Nicole. Alla förkläden är vintage.

Läskande dryck och godis från Tehörnan bland blommande pelargoner i trädgården.


Utställningens andra tema var "Strandhäng" och här fick Malin gå bananas med sina 70-talsmönster på både strandtäcke, solsängar, kylväska, handdukar osv. På dockorna blandade vi några vintageplagg med många nya fina kläder och accessoarer.
Vintagebaddräkt och -sjal matchad med kläder och 
accessoarer från Cubus, Newyorker och Bikbok.

En kombo från bl.a. Jeansbolaget, Change och Bikbok.

Vintagebikini och badrock matchat med nya accessoarer.
  
Väldoftande produkter från Bodyshop har ramlat ur strandväskan.

Utvalda plagg med retrokänsla från butiker i Utopia, 
bl.a. Cubus, Bikbok och Jeansbolaget.

Utställningens tredje, lite luddiga, tema "Barn" återfanns genom hela utställningen. Barn dyker ju upp i det mesta som händer i livet. Den här barnvagnspromenaden i regn fick dock symbolisera temat lite extra.

Det var många som beundrade Malins två vintagevagnar. Med all rätt!

Barnets klänning är Fridas mammas första examensklänning. Helt 
fantastisk och här matchad med en vintagekappa och hatt från Levi's.

Malin satt på utställningen hela lördagen och fick också sällskap av mig och Mattias. Det var tur att vi hade ett härligt fikabord som vi kunde sitta vid. Kaffe drack vi dock ur pappmuggar :) Jag bemannade även på söndagen då jag hängde med Susanne innan Frida, Micke & Anna avslutade med flaggan i topp. Tack till alla som kom och tittade och pratade med oss under helgen!Vi hade otroligt roligt när vi ställde i ordning utställningen (ja, vi fick lite hybris och funderade på att byta karriärer!) och vi hoppas att ni som besökte oss, eller tittade in genom fönstret, tyckte att det var kul, fint eller inspirerande. Vi gör gärna något liknande igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommenter!