26 augusti 2010

Fyndchans i Viksjö

Sommarens första och enda besök på den stora loppisen i Viksjö blev av när vi ville att dottern skulle sova en stund...vilket hon nästan bara gör när vi åker bil! Det är drygt 4 mil från stugan i Graninge till Viksjö och Freja somnade efter bara några km men vi fortsatte så klart köra ändå.
.
I Viksjö kan man fynda teak, det stod klart efter vårt besök! Tyvärr hittade vi ingen möbel som var mödan värd att vända tillbaka efter släpvagn, men priserna var väldigt låga jämfört med i Umeå.
.

Den här möbeln i teak och något ljusare träslag (ek?) hittade vi inget pris på men den var säkert billig!
.

Den här möbeln kostade 750 kr och var i toppskick! Det blev en dålig bild men den var riktigt fin i verkligheten. Jag var väldigt sugen på den men Mattias är inte helt med på min idé om att byta ut våra Billy-bokhyllor hemma... Jag får jobba vidare på det :)
.

Detta 60-talssideboard i nyskick hade en prislapp på någonstans mellan 300-400 kr! Kommer inte ihåg om det var teak eller kanske ek?
.

Den här fina stolen kostade 90 kr! De vita fläckarna på klädseln gick att skrapa bort men tyvärr var det en reva i dynan, annars hade jag köpt den på stående fot!
.
Förutom det jag visat fanns en teakbyrå för 150 kr och, i ett rum där det var halva priset på allt, en string-vitrinhylla i teak med några små skador i fanéren märkt 60 kr, dvs den kostade 30 kr! Den hade jag tänkt köpa men glömde helt bort den när vi tittade vidare... Dumt!
.
Glas, porslin, keramik, textilier, verktyg och allt annat man kan tänka sig trängdes på hyllorna i de olika rummen. Loppisen i Viksjö är verkligen värd ett besök och det är inte lätt att komma tomhänt därifrån. Tyvärr hade vi väldigt lite pengar med oss (dumt igen!) men det kostar ju inget att titta!
.

På en skänk stod den här fina kaffeservisen med en prislapp på 200 kr för alla delar! Den var helt omärkt men visst är det Karlskrona?
.

Formen på servisen är ju helt underbar! Tyvärr gillar jag inte gulddekor, annars hade jag köpt den!
.

Ett rum i det stora huset är fyllt av glas, porslin, keramik och småkraffs och där stannade jag länge...
.

Kan det här vara Åseda och Bo Borgström? Formen påminner kanske inte om honom men färgerna är precis som på en av mina vaser som ni kan se här... (Uppdaterat: Japp, det är Åseda Bo Borgström)
.

Det här är iaf Åseda och vasen kostade 150 kr. Jag tillskriver den Bo Borgström utan att blinka...hoppas jag har rätt? (Uppdaterat: Japp det är Bo Borgström)
.


Sista bilden från loppisen blir på denna fina och STORA gamla barnvagn.
.
Så till mina fynd:
.

En blå glasfågel av okänt ursprung gav jag 20 kr för. Någon som vet glasbruk? Den blir fin tillsammans med några glasvaser på min nya "stringhylla" när den kommer upp på väggen.
.

Kan detta också vara en av Bo Borgströms alster måntro? Jag hade iaf honom i åtanke när jag köpte vasen för 50 kr...och är det inte hans så spelar det ingen roll för den är väldigt fin och passar bra ihop med de två Åseda-vaser jag har sedan tidigare. (Uppdaterat: Japp även detta är Bo Borgström)
.

Vi var en hel timme på loppisen och dottern fick en ordentlig tupplur. Till Viksjö återkommer vi! Nästa gång kanske med släpvagn?

16 kommentarer:

 1. Japp båda vaserna är Bo B.
  Om du kollar noga på etiketten på den orangea så ser du att det förutom Åseda även står Bo Borgström :)

  När var du på loppisen om jag får fråga?
  Jag har också nära till Viksjö, några mil bara men har inte varit där på hela sommaren.

  SvaraRadera
 2. Yvonne: Vilken vas förutom den orangea menar du är Bo B? Den gröna jag köpte eller den grön/blå som kostade 90 kr? Vi var på loppisen i fredags 20/8...hoppas det finns kvar någon vas till dig om du är sugen :)

  SvaraRadera
 3. Den grönblå och den gröna, båda är Bo B!

  SvaraRadera
 4. Herr Movarp: Åh så trevligt :) Tack :)

  SvaraRadera
 5. Vilken rolig loppis! Jag önskar jag hade nära, men det känns liiiite långt att åka från västkusten...

  SvaraRadera
 6. Vaserna så fina, den svarta stolen underbar.

  SvaraRadera
 7. Marie: Ja den är inte SÅ bra att det är värt att åka från Västkusten :)

  Randiga tråden: Ja, hade jag haft ork att klä om en stol till så hade jag köpt den...men nej!

  SvaraRadera
 8. Å så du var där för en vecka sedan, då måste jag nog dit i helgen ;-) För jag är sugen på båda! :)

  SvaraRadera
 9. Det var en trevlig loppis det där :) Sideboardet var ju jättebilligt... jag hittar aldrig några sådana tyvärr, varken billiga eller dyra...

  Du borde ha köpt Åsedan för 90 kr, skulle ha varit väldigt snyggt ihop med den du redan har... men iofs har man betalat 15 kr för den andra känns 90 kr lite dyrt haha.

  SvaraRadera
 10. Yvonne: Hoppas de finna kvar då båda två! Den blågröna stod i en hylla just ovanför trappen när man kommer in. Den orangeå stod i rummet som är fyllt av glas och grejer...

  Danjel: Jag letar efter ett sideboard i teak att ha som tv-bänk men jag vill ha ett med runda ben och snygga handtag. Hittar jag det perfekta spelar det ingen roll om det är dyrt!
  Jag gillade inte riktigt formen på den blågröna Åsedan men borde kanske ha köpt den ändå ;) Nu håller jag tummarna att Yvonne (som skrivit här ovan) istället får den till sin stoooora samling!

  SvaraRadera
 11. Älskar 50-talsporslin men är ingen expert. Hittade nio koppar med fat i underbara Prisma G på en loppis och är överlycklig. Försökte googla på Prisma G, men hittar nästan ingen information utöver din blogg. Vet du nånting om serien? Vore kul att ha lite bakgrundsinformation om den! /Sofia N

  SvaraRadera
 12. Sofia N: Men gissa om jag blir avis nu!!! Är det den runda koppen (modell A) eller den kantiga (modell LI) du har hittat? Får man fråga vad du betalade för dem? Om det är LI-koppar du har så betalar jag bra om du vill sälja några av dem!!?
  Jag vet inte mer än det som står på min blogg, dvs att det är Bibbi Breger som gjort dekoren och den tillverkades 1955-1957 (möjligtvis redan 1954). Dekoren finns också i rosa och heter då Prisma R.
  Hör gärna av dig igen! :)

  SvaraRadera
 13. Tack Anna, nu vet jag vart jag ska kolla.
  Åker till Viksjö imorgon!!!
  *Håll tummarna*

  SvaraRadera
 14. Yvonne: Självklart håller jag tummarna! :)

  SvaraRadera
 15. Det är de runda kopparna, dvs modell A, så tyvärr inte dem som du är ute efter. Hittade dem på en loppis på Åland, och betalade 40 euro för alla nio. Vet inte om det var dyrt eller billigt, men jag blev så förälskad att jag inte kunde låta bli. :)

  Tack vare kopparna så hittade jag iaf din fina blogg, ska absolut fortsätta läsa. /Sofia N

  SvaraRadera
 16. Sofia N: Åh det var synd! Men du gjorde verkligen ett fynd ändå! Jag har betalat mer för mina modell A-koppar ;) Jag kommer nog att köpa fler i den modellen om jag stöter på dem för i modell LI verkar det helt omöjligt! Men det gäller att inte ge upp!
  Kul att du fortsätter läsa min blogg!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!