16 december 2014

Jul i juli på hembygdsgården

I somras var vi på Graninge-Långsele hembygdsgård som ligger i Örbäck. Vi åt våffla, drack kaffe och pratade tatueringar med tanterna :) Vi kikade också in på hembygdsgårdens lanthandelsmuseum som var väldigt fint! Det här var i juli men nu i juletid passar bilderna jag tog bra!

Jag tycker att någon borde återinföra pepparkakor i plåtrör med vackra pappersetiketter på! Det är annat än runda plastburkar där hälften av kakorna är i smulor. Favoritkakan i Härnösand gjorde säkert goda kakor. Jag undrar vad som är det speciella med "Special pepparkaka" till höger? De smakar säkert fint med ett glas Ekströms Snabbdryck med hallonsmak.


Vill man inte ha hallondryck till julfikat är julkaffet så klart ett bra alternativ. Luxus Helgkaffe med finfin tomte gör att man ogärna ställer undan kaffepaketet!


Till julbaket behövs förstås Vanillinsocker med "förnämlig arom och utsökt kvalitet" från Svea.


Och för att få kastrullerna riktigt julfina efter knäckkoket kan Hollywood glansputs nog vara en god hjälp.


Men det viktigaste av allt för att julen ska vara komplett är julmusten! Fructus Jul-Must från Sollefteå Bryggeri. "Den goda Jul-drycken". Undrar vilken som är den dåliga. Kanske Ekströms Snabbdryck?


P.S. Missa inte Retrobloggarnas julkalender. Dagen lucka öppnas av Audrey Fenns fina (inlägg kommer under dagen). På torsdag är det min tur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommenter!