03 augusti 2014

Loppat Graninge-Mörtsjön

Hemma igen efter en helt underbar semester i Graninge! Aldrig har jag badat så mycket och aldrig har det varit så varmt i vattnet. 28 grader i sjön! Vi passade även på att besöka vänner som har stuga i Mörtsjön och provbada deras sjö. Det är runt 8-9 mil mellan Graninge och Mörtsjön men vi trodde nästan aldrig att vi skulle komma fram för det är så galet mycket loppisar där! Några råkade vi köra förbi men dem tog vi istället på vägen tillbaka nästa dag. Tyvärr var en favorit från förra året, Döviken, stängd båda gångerna men vi var ändå mycket nöjda med vad vi kom hem med.

Två udda kaffekoppar (tyska), en Hellas djuptallrik (Gefle), två flata och en djup Pastell (Gustavsberg) och en söt väggtallrik från 70-talet. En rulle snyggt papper att ha i köksskåpen också.


Ett rökset från Ekeby, tyvärr har två delar nagg. Jag gillar hållaren för tänkstickorna.


En snygg liten duk att ha på köksbordet, ett guldfärgat rådjur och saltströare & pepparkvarn i teak.


Snygga plåtburkar! Den med fjärilar från Svea konfektyr, den med snygga damer från Luxus kaffe och den översta från Isaksons kafferosteri i Östersund.En tygklädd lampskärm med snyga gröna blommor, en gul plåtöampa som tillverkades av KF och två korta längder 50-talsgardiner.


Tre gardinkappor i fräsiga tyger!


Två fiskargubbar! Till vänster en av Tore Borg och till höger en från Bo Svensk.


Julsaker fyndades också! En ljuslykta av Lisa Larson (heter den också Gottegris som skålen?), tre stjärngossar i trä (den större från hemslöjden i Borås, de andra hemmagjorda) och en stor fin duk av Jerry Roupe.


En bonad av Britt B-M, en röd liten träljusstake och två ljusstakar från Gefle, modell Z.


Ljusslingan från Luma köpte vi pga vad som också låg i kartongen, dvs 16 st ljusglorior att sätta på adventsljusstakarna till jul!


De söta små fiskfaten i originalkartong kunde jag inte lämna. Jag vet inte vad de är till för? Kanske är det små askfat? De är iaf för små för sillen... Krukan är omärkt men tillverkades både av Steninge och Ekeby, fågeln är av Tore Borg.


En stor affisch i härliga färger!


Och hemresans bästa fynd! En snygg lampa för en hundring!


De spetsklädda skärmarna är trasiga och behöver kläs om. Kanske använder vi plastbanden vi köpte på auktion tidigare under sommaren.

2 kommentarer:

  1. Grattis till alla fina fynden med lampan som pricken över i-et. För 100 kr är det ett superfynd och den kommer säkert bli snygg med plastbandsskärmar. Hoppas vi får se resultatet. Sommarhälsningar från Lars

    SvaraRadera
  2. Men WOW vad ni hittat mkt fint! :D Älskar tygerna och burken med fjärilar. Å papegoj-affischen guuuuud va härliga färger <3 Å lampan va ju verkl ett fynd. Ni är duktiga på fynda :) Puuuuss!

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!