21 augusti 2014

Fix Universal

Jag tänkte dela med mig av ett hett tips på hur ni får bort fula bestickrepor från porslin.

Det var flera år sedan jag läste att 50-tals keramik Yvonne testat Fix Universal på bestickrepor på färgat porslin. Resultatet var fantastiskt. Jag googlade mig till att Armyshopen i Umeå sålde medlet men det blev sedan aldrig av att jag köpte det. För några veckor sedan ändrade vi på det. Att jag väntat så länge med att köpa detta mirakelmedel är ju en gåta. Så mycket tid och så mycket kämpande med bestickrepor jag hade kunnat spara om jag bara köpt det tidigare!

Vi hade samlat på oss en del tallrikar med fula bestickrepor som inte gått bort med maskindisk och andra husmorsknep. Med Fix Universal försvann de på några sekunder. Det är inget krångel med medel som ska stå och dra i timmar heller. Bara dra med en lätt fuktad svamp i burken, krama fram ett lödder och sedan gnugga över reporna. Det är som trolleri! Tallriken nedan, en Taverna från Rörstrand, var bland det värsta jag sett! Efter bara en kort stunds gnuggande på den vänstra sidan ser ni resultatet. Jag fortsatte sedan att gnugga en stund på den så att den blev tipp-topp.


Att medlet är helt ofarligt, hudvänligt och biologiskt är ju bara ett stort plus! Det är dessutom väldigt drygt! Vi köpte en burk på 900 gram för 180 kr. Den kommer att räcka i evigheter!


Jag har snabbgnuggat vårt vardagsporslin som grånat lite efter dagligt skrapande av bestick och tallrikarna blev som nya. Det tar inte längre tid än att diska dem med diskmedel så här kommer porslinet hädanefter att fräschas upp med jämna mellanrum.

5 kommentarer:

 1. Det medlet har vi använt i snart 15 år och det är även superbra till att rengöra och polera upp allt rostfritt med. =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag testa :) Ska även rengöra spishällen med det!

   Radera
 2. Det ska jag komma ihåg om jag någon gång har problem med besticksrepor. Än så länge har jag varit förskonad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du köpte en kanna av oss på Tradera som var lite grånad på vissa ställen. Tror det här kan vara ett bra sätt att få bort såna saker också :)

   Radera

Skriv gärna en kommenter!