22 november 2010

Jie

Just ja!
Assietterna jag dukade med till min Prisma G-kopp skulle jag ju visa lite mer. Jag köpte 11 st på Blocket så de räcker till alla mina Prisma-koppar och blir några över, men kommer hela hela familjen blir det udda dukning ändå!
.

.
Färgen skiftar ganska mycket mellan assietterna, vissa är mörkare och vissa ljusare. Jag gillar de mörkare bäst! Tyvärr hade en nagg under trots att säljaren sa att de var i toppskick men jag orkar inte bråka om det.
.
Jag kan inget om Jies märkningar och har ingen aning om vad 57 betyder. Kan det vara tillverkningsår 1957 eller bara någon beteckning? Någon kanske rent av vet vem som designat och om assietterna har något namn?
.

5 kommentarer:

 1. Supersnygga assietter, gillar också porslin i lite mörkare vinrött. :)
  Men tyvärr är jag inte särskilt kunnig om Jies porslin så jag kan inte hjälpa dig med formgivare eller namn...

  SvaraRadera
 2. Hej hej.

  Jag undrar om du hittat någon fin teakmöbel (läste tidigare inlägg), annars är ett tips att åka inåt länet. Här är det proppat med teak!

  Mycket trevlig blogg!

  /Josefin

  SvaraRadera
 3. trillivippa: Ja vinrött är en härlig färg!

  SH-M: Jag har sett att teak är billigt i inlandet (är mkt i Ångermanland) men här i Västerbotten har jag inte kollat runt så mycket. Jag har iaf köpt (fått i present) det fina Troeds sideboardet som jag skrev om tidigare, trots att det inte var billigt ;)

  SvaraRadera
 4. =) Nä, va kul! Grattis!

  Jag har ett sideboard som jag jag köpte på auktion för snart 5 år sedan, inte i stil med Trio. Det kostade mig 50:- och jag är fortfarande så glad i det! Slukar mer än vad man hoppas på, och det är skönt att gömma bort ful apparatur inuti.

  SvaraRadera
 5. de var så fina tillsammans med Prisma.
  lyckad combo.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!