25 november 2014

Ursäkta röran...

Inläggen har lyst med sin frånvaro här på bloggen den senaste tiden. Jag har helt enkelt annat för mig. Förutom det vanliga ekorrhjulet så bygger vi också om på övervåningen. Det är dags för barnen att var sitt rum så vi har fått dela med oss av vårt stora sovrum. Ännu är vi långt ifrån klara men jag tänkte visa några bilder ändå.

Här är väggen som delar sovrummet i två under uppbyggnad. Det blev ett spindelnät av reglar för att få till de vinklade dörröppningarna samt behålla takhöjden och bygga in takbjälkarna. Vi sov som synes mitt i röran.

Här har vi flyttat ut sängen (till sonens blivande rum) medan vi fixar vårt sovrum. Alla väggar har gipsats.

Helgen som var bjöd på tapetsering i dagarna två. Stig Lindbergs Grazia pryder nu tre av väggarna. Att tapetsera runt takbjälkarna var en utmaning men pappa är en hejare på att tänka till och tillsammans lyckades vi utmärkt!

Färdigtapetserat! Den låga väggen är målad i en matchande grå kulör. Där ska vi gnugga våra huvuden om vi trillar av kudden, därav är den målad istället för tapetserad.

Igår satte pappa upp taklist och foder runt fönstret. Ett av ansiktena på tapeten fäller en tår men vi är glada!

Nu återstår bara en mjuk heltäckningsmatta på golvet, golvlist och lite småfix. Och hela sonens rum då så klart! Där ska det gipsas, spacklas, slipas, målas, tapetseras, läggas golv, listas osv... Och sedan hallen utanför! Det kan med andra ord bli glest mellan inläggen även framöver!

4 kommentarer:

 1. Kul att höra av dig igen! Åh vilken fantastisk tapet... Väntar på att få se rummet klart... Nyfiken till 1000 !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer bilder när vi är klara :) Tyvärr är det inte helt lätt att hitta två likadana nattduksbord i teak i snygg modell. Vill hitta det innan vi kan känna oss helt nöjda ;)

   Radera
 2. Vad fint det blir. Å jäklar vilket jobb ni gör! :) Duktigt av er. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack gumman! Kom och hälsa på under julhelgen om ni har tid. Kramar!

   Radera

Skriv gärna en kommenter!