24 november 2009

Ny loppis & auktionshall i Umeå - Buy or Sell!

I lördags lämnade vi dottern hos mormor & morfar för att ostört kunna beta av loppisarna i Umeå med omnejd!

Vi började med att åka på visning på en auktion i Vännäsby. Det enda vi skulle kunna tänka oss att bjuda på var en Berså skål och det kändes inte värt att sitta där en hel dag för den så vi åkte vidare istället.
Vi besökte Loppislogen i Vännäsby utan att fynda något innan vi styrde mot Umeå igen.
Vi stannade till på Opal Antik i Brännland och köpte julsaker innan vi nådde Västerslätt där en av mina gamla NO-lärare driver museet "Den Förhistoriska Världen", ett Kreationistmuseum med fossiler & dinosaurieben. Vi var inte där för att titta på museet utan för att han denna lördag också höll loppis. Självklart fick vi ändå hålla i en dinosaurietand innan han släppte iväg oss. För 40 kr hade vi kunnat köpa tanden men vi avböjde erbjudandet. Några andra saker fick vi iaf med oss därifrån...vad kommer jag till senare.
Vi styrde sedan norrut efter E4:an för att gå på julloppis i Anumark & loppis i Sävar. Två kalla, mörka loppisar där vi inte hittade någonting förutom en bjudpepparkaka.

Tillbaka till Umeå igen och dagens absolut intressantaste loppis! Som rubriken säger, det har öppnat en ny loppis & auktionshall på Haga som heter Buy or Sell. Där plockade jag fram kameran för där fanns mycket ögongodis! Halva lokalen var fylld av gamla möbler, porslin & annat smått och gott. Andra halvan var hyrda loppisbord där folk sålde allt möjligt skrot.


En spexig stol


Ett lustigt stringbord


Teakmöbler, bla ett fint sminkbord


Silur av Stig Lindberg

Lisa Larsson antar jag?
.

Gamla kobror, porslin Milano från Rörstrand och en mycket färgglad duk
.
Erik Lundqvist, som tillsammans med Eva Larsson driver Buy or Sell, har under 20 års tid samlat på sig grejer och har nästan 1500 kvm med ouppackade saker som ska säljas. I mitten av december ska det hållas retroauktion på Buy or Sell, det ska jag inte missa!
Läs mer om Buy or Sell i denna artikel i lokaltidningen VK.
.
Vi avslutade dagen med loppis på Strömpilen. Vi kom när loppisen nästan var över, bra för vi slapp betala inträdet (jag förstår inte att man ska behöva betala för att gå och handla!) men dåligt för de bästa grejerna är förståss sålda och vissa säljare började packa ihop när vi kom. Ett fynd gjordes iaf. Jag återkommer med lördagens alla köp i ett nytt inlägg!

5 kommentarer:

 1. Å vad härligt med loppisar!
  Det där sminkbordet var ju helt underbart!
  Så ett själv på en loppis i sommras, 500kr. Men när man inte har plats för mer får man snällt lämna kvar möblerna *snyft* Men en xtra vas kan man ju alltid knöka in någon stanns *S*

  SvaraRadera
 2. Yvonne: Ja sminkbordet var superfint! Tyvärr har jag inte plats för nått, annars skulle jag gärna köpt det! Kollade aldrig priset iof ;)

  SvaraRadera
 3. Milano, Rörstrand.

  SvaraRadera
 4. Finns den här loppisen kvar på Haga och i sådana fall på vilken adress ligger den? Mvh Elina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr inte. Som så många andra så försvann den ganska snabbt :(

   Radera

Skriv gärna en kommenter!