02 oktober 2009

Önskelista!

Förkylning, trötthet, mörker och kyla...allt hör hösten till!
Jag har mest legat i soffan på min lediga tid den sista tiden. Loppisbesöken har lyst med sin frånvaro men förhoppningsvis blir det ändring på det framöver!

Tills vidare nöjer jag mig med att önska!


Fler Gefle Zebra-tekoppar vill jag ha! Eugen Trosts klassiker kan man aldrig få för många av, och än så länge har jag bara 4 st jag har verkligen inte för många! Assietter och gräddkanna till fyndpris skulle inte heller sitta fel :)


Den här underbara tapeten vill jag ha i hallen! Den kommer från ECO-tapeters kollektion House men har tyvärr utgått och går inte att köpa längre :( Någon som har några rullar över?


Min lilla älskling Gustavsbergs Prisma G av Bibi Breger behöver fat och fler kompisar!
.

En annan favorit är Gustavsbergs Lotus Gul av Bibbi Breger. Jag har 11 delar matservis men skulle gärna ha den som kaffeservis också. Fler delar till matservisen önskas också.
.

Den röda nyproducerade kobran i hallen skulle vilja bli ersatt av en gamal hederlig mintgrön. Ericofon DBJ 500 är det korrekta namnet.

Min Gefle Safari-servis av Helmer Ringström behöver utökas. Fler flata tallrikar, djuptallrikar och framförallt assietter står på önskelistan!


En önskan som nog förblir en önskan ett bra tag (p.g.a. priset) är Carl-Arne Bregers underbara vattenkanna! Makarna Breger tillhör mina absoluta favoritformgivare! Vem är din favorit?
Bilden är lånad från http://www.dn.se/

Hösten är ju inte bara snuva och mörker! När solen tittar fram och träden lyser i sprakande färger är det ganska trevligt!
Imorgon ska vi på auktion så jag håller tummarna att jag har något fint att visa upp efter helgen!
Har du några loppis-/auktionsplaner för helgen?

7 kommentarer:

 1. De där tapeterna har jag också jagat:( Gardiner med samma mönster har jag, men det är ju tapeterna jag vill ha!!!

  SvaraRadera
 2. Stilfull liten önskelista! Jag spanar alltid efter Prisma G åt dig nuförtiden, men den verkar ovanlig, har inte sett enenda del! Favoritformgivare är förstås Helmer Ringström på Gefle (porslin) och så gillar jag det mesta jag ser av danske Hans J Wegner (fåtöljen Bamse står högst på min "om jag vinner på Lotto-lista"). Två olika prisklassiker om man säger så...

  SvaraRadera
 3. Moster Mjölgumpa: Åh finns de som gardiner också? Har du någon bild? Tapeten är helt underbar! Men den lär man ju aldrig få tag på :(

  Libby: Snällt att du spanar efter Prisma G åt mig :) Den verkar väldigt sällsynt! Bamse-fåtöljen är riktigt snygg! Hoppas du vinner på lotto :) Jag fick bara 3 rätt på min rad i lördags, jag hade hoppats på drömvinsten ;)

  SvaraRadera
 4. Mina gardiner är tillverkades åt Cult Design 2006. Serien hette Fifty-Fifty. Tyvärr får man nog leta second hand om man vill ha serien.
  http://cultdesign.blogg.se/2006/august/fifty-fifty-finns-aven-som-tapet.html

  SvaraRadera
 5. Kolla in detta

  WWW.NORRLANDSNOSTALIGI.SE

  Det kommer att bli en marknad med fullt med nostalgi

  SvaraRadera
 6. marknad: Det lät ju jätteskoj men tyvärr passar inte datumet för oss :(

  SvaraRadera
 7. Min far rev ett ålderdomshem för 15 år sedan och tog tillvara på porslin som skulle slängas till att i stället kunna användas av mig under studenttiden. Det visade sig vara 12 djupa tallrikar av Gefle Safari... det syns att de är väl använda, men en del riktigt fina. Om det skulle vara intressant s.a.s...

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!