27 juli 2011

Semester i Östersund del 4 (Hemresan)

Mattias köp från Morfars får vänta till imorgon, jag måste diska grejerna innan jag kan fota dem. Jag fortsätter istället med hemresan.

Vi tog en sväng till Brunflo för att besöka "Sveriges största?" loppis på 2200 kvm. Där hittade vi massor av fint till höga priser. Jag var väldigt sugen på den vinröda skålen från Jie i samma serie som mina assietter men när den kostade 150 kr blev jag snål.


En likadan ugnsform från Rörstrand, Fritto, som jag köpte för 20 kr i Långsele kostade här 125 kr och det gjorde att jag blev ännu mer nöjd med mitt fynd. Vi köpte inget i Brunflo men några foton blev det iaf.Dessa coupeskålar från Gullaskruf är väl Snoddas antar jag? Men vad är det för extra glaskupa som står i?


Vi vände tillbaka till Östersund och styrde sedan mot Graninge. På hemvägen stannade vi på många loppisar och om jag minns rätt köpte jag först dessa små söta tomtebarn i plast för en femma styck men var det var kommer jag inte ihåg.


Nästa roliga stopp var vid Mörtsjöns badplats. Där var allt jättebilligt men det enda jag hittade var detta supersöta djur i serien Rimini Blu av Aldo Lindi från Bitossi. Är det ett piggsvin? En igelkott? Tyvärr är nosen av och lite taskigt limmad men jag förälskade mig ändå i den fulsöta filuren och den kostade mig ringa 15 kr!Jag trodde inte att jag skulle fastna i träsket Rimini Blu men nu måste jag så klart ha en eller två kompisar till den här :) Här kan ni läsa Femtiotalsjaktens inlägg om att inte fastna i detta "träsk".

PRO:s loppisar har bra priser och i Bispgården spenderade jag 6 kr på en Aurora assiette från Gefle och en liten julduk märkt GS.


Vårt sista besök var i Väster Ledinge på en liten loppis som vi besöker varje år. Jag handlade för ytterligare 6 kr och fick mig en omärkt kruka (Någon som vet tillverkare?) och en Rondo tallrik från Gefle av Berit Ternell.


Mattias gjorde ett riktigt bra fynd där men som vanligt så förtjänar hans inköp egna inlägg!
Stay tuned...

5 kommentarer:

 1. Gud så mycket fint det finns därute.. Skålen från Jie är jättefin, men priset var kanske i överkant. Jag vet inte hur ovanliga de är!?

  SvaraRadera
 2. Vilken himla osis.
  Jag hade en katt och en tjur i serien Rimini Blue men blev så trött på dem så nu är de sålda.
  Synd om ditt piggsvin. Han hade ju kunnat få två komisar direkt om jag vetat.......

  SvaraRadera
 3. La Momes: det var första gången jag såg skålen men tyckte ändå att priset var saftigt. Jag kan leva utan den ;)

  Kecke: vilken osis! Men om du stöter på billiga djur i serien så vet du att jag letar några kompisar till piggsvinet :)

  SvaraRadera
 4. Roligt djur...piggsvinet...

  SvaraRadera
 5. Åh,tomtebarnen älskar jag. Jag fick likadana när jag var liten och de har hängt med i alla år. Det finns flera i samma "serie" kan jag tipsa dig om...

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!