13 april 2010

Stockholm del 2

På lördagen började vi med den lilla (så vitt jag vet namnlösa?) retroboden på Rosenlundsgatan. Killen i butiken blev jätteglad när jag frågade om jag fick fota lite. Där fanns kläder, skor och allt för hus och hem, mycket 50-60-tal.
.

Trots att butiken saknar skylt är det svårt att missa den när man går förbi
.

Fin skyltning
.

Kan meddela Libby att minst 5 st av Helmer Ringströms Ruter fanns kvar :) Hon skrev i sin inlägg här att hon missade köpa den när hon var där.
.

Jag var lite sugen på dessa fina Gefle-assietter, Ring av...ja så klart, Helmer Ringström!
.

Fina teakföremål fanns så klart även här
.

Och en lustig termos i form av en katt
.
Påsken är över men äggkoppar kan man ju behöva ändå.
.
Mittemot retroboden ligger Söders Skivbörs men Mattias och hans bror var in där utan att göra några fynd. Vi fortsatte istället vår promenad längs Upplandsgatan där vi tittade in i några välsorterade (och dyra) antikaffärer. På Bacchus Antik njöt jag en stund av en hel vägg fylld av koppar med de mest underbara dekorer, men trots mångfalden fanns ingen Prisma G (eller Prisma R) att skåda.
.
I ett glasskåp stod två Zebra chokladkoppar som jag inte vågade fråga om priset på.
.

Bengt Orups Strict (Johansfors) står på min önskelista.
.
Stig Lindbergs Domino och ett lövformat fat som jag glömde vända på. Stig Lindberg det också?
.
Efter Upplandsgatan var planen en sen lunch på 50-talsfiket Valand på Surbrunnsgatan, men när vi kom dit hade köket stängt och vi var sugna på mer än de små mackorna de hade att erbjuda. Vi hamnade istället på det närbelägna stället Retro, som trots sitt missvisande namn är en modern sportbar, och åt hamburgertallrik ;)
.
Jag hade gärna besökt Moderna Magnus i Gamla Stan på lördagen men vi hann inte mer under detta besök i huvudstaden. Hela söndagen spenderades i det fina vädret på Skansen och det var verkligen inte fy skam det heller!
.
Tack till Libby på Femtiotalsjakten för alla dina tips! Vi betar av fler ställen nästa gång vi på på besök!

8 kommentarer:

 1. Ni verkar ju ha haft en finfin helg i Sthlm! Bra att Ruter fanns kvar, på fredag ska jag dit och köpa ett ex till min samling!

  SvaraRadera
 2. Libby: Ja det var jättebra! Det ska bli spännande att se dina nästa 7 Helmer :)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också Orups Strict. Ett av mina bästa loppisfynd är 12 stycken av dessa efterrättsskålar (coupes) för totalt 250 kr. Och då lyckades jag dessutom få ett fiskedrag på köpet...

  SvaraRadera
 4. Åsa: Oj, det var ett riktigt fynd! Man blir ju mörkrädd när man ser vad de går för på Tradera tex. Har du någon blogg? Din profil är inte tillgänglig för mig.

  SvaraRadera
 5. Nix, har ingen blogg, men det kanske kommer en. Kul att se andras samlingar, blir inspirerad av att visa upp mina egna. Själv dukar jag med Pigg till vardags och Spisa Ribb till fest. Äter på Campanula i stugan. Gefyr och Terma som skålar, fat och karotter. Dricker kaffe i Rörstrand utan namn. Äter melon med Piruett och vispar grädde med en röd Nils-Johan.

  SvaraRadera
 6. Var förbi retroboden på Rosenlundsgatan idag efter ert tips här men tyvärr har de ju bara öppet fredag och lördagar...såg mycket fint genom fönstret...konstigt att den inte har något namn...

  SvaraRadera
 7. Så fina bilder du visar, det är så kul att gå runt och titta, kul att ni han med Skansen också.

  SvaraRadera
 8. Gila: Ja, vad synd att du var där när det var stängt. Men du får gå tillbaka en annan dag, det fanns mycket fint att titta på där!

  Randiga Tråden: Vad kul att du tycker det :) Ja, Skansen var jätteskoj både för dottern och för oss vuxna! ;)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!