13 september 2009

Loppislördag i Umeå

I lokaltidningen var det ovanligt många loppisannonser denna helg! Vi började med en tur till en kvarterslokalsloppis i lokalen Höjdpunkten på Berghem. Där fanns ingenting av intresse! Mest bara "folks gamla vita teskadade muggar från 1990-talet", för att citera Libby på Femtiotalsjakten.
.
Vi fortsatte mot en kvartersloppis vid Sandåkern där grannarna hade släpat ut sina bord och ställt sig efter sin lilla gata. Där fanns lite smått och gott, bla två UE-askfat märkta Hoffman (eller nått liknande), en fin stringljusstake och en hel massa nyoljade bakelitbestick. För en femma styck fick 12 bestick följa med oss hem tillsammans med en lampa från IKEA som kommer att hamna i trappen hemma.
.

Lampa & bestick för totalt 90 kr

Efter en playdate med dotterns kusiner åkte vi hemmåt igen men svängde in till sommarloppisen i Obbola By (den finns kvar även om det är höst). Där kom jag ihåg att plocka upp kameran.


Ett askfat från Upsala-Ekeby i serien Granit av Hjördis Oldfors. Trygg-Hansa reklam i botten. Pris: 60 kr


Ännu ett askfat från Upsala-Ekeby, formgivare Mari Simmulsson


Ett plastbandsfat som tyvärr var lite trasigt


En smörask, Gefle Lansett av Helmer Ringström, kostade 150 kr


En liten charmig plastbandskorg (fylld med brev och vykort)


Två omärkta koppar med en dekor skrämmande lik Stig Lindbergs Salix (inte till storleken men iaf till formen)
Uppdaterat: Herr Movarp upplyser om att det är Karlskrona.


Gott & blandat


En 60-talsbyrå i teak
.
Så till mina fynd i Obbola...

Det blev ingenting! Jag hade tänkt köpa några Pixi-böcker till dottern (två ex av min favoritbok Ingolf i taskigt skick) och även fråga vad de skulle ha för plastbandskorgen men jag ringde och ringde på klockan utan att någon kom. Det är svårt att tjäna pengar på en loppis när man inte vill sälja någonting. Dagens loppisskörd blev alltså inte vidare stor...

6 kommentarer:

 1. Hej!

  Första aksfatet ingår i serien "Granit" som formgivits av Hjördis Oldfors för UE. Denna serie var väldigt vanlig som företagsreklam och just detta askfat ser man ofta med olika företagsnamn och loggor på (Trygg-Hansa i ditt fall).

  Andra askfatet är formgivet av Mari Simmulsson. Finns även med olika kvinnoansikten och är då ganska eftertraktade.

  Trevlig rapport från din loppisrunda. Alltid kul att se vad andra fastnar för!!

  SvaraRadera
 2. Tack för infon :) Ska skriva in det i inlägget. Mamma & pappa har ett sånt askfat med ett kvinnoansikte tror jag. Har sett att de går ganska dyrt...

  SvaraRadera
 3. Såna askfat med ansikten är fina tycker jag, men stilen på det du visade är ju samma och de är rätt okej även utan ansikten!

  De kopparna som du tyckte liknade Salix, är Karlskrona-porslin, kommer inte ihåg på rak arm "namnet" på dekoren. Karlskrona hade ofta bara ett 4-siffrigt nummer på såna här dekorer verkar det som!

  SvaraRadera
 4. Herr Movarp: Absolut, men med ansikten är ju finare.

  Okej, tack för upplysningen. Dekoren förväxlar man väl så klart inte med Salix då bladen tex är mkt större på Salix kopp och fat. Men likheter finns ju! De var helt omärkta, brukar Karlskrona vara det?

  SvaraRadera
 5. Åh herregud, jag hade norpat åt mig teakbyrå snabbare än försäljaren hunnit säga... 100 kronor? Kul att se Lansett-smörasken, jag har bara sett koppr och fat i Lansett.

  SvaraRadera
 6. Libby: Jo byrån är fin! Kollade inte priset nu men jag tror att det var 450 kr den kostade när jag kollade tidigare i somras.

  Jag gillar inte riktigt färgerna på Lansett, de är lite för mörka och murriga tycker jag. Men mönstret är ju jättefint! Finns den i fler färger?

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommenter!