30 augusti 2014

Lisa Larson på Coop

Sonen behövde nya stövlar och ny regnjacka. Så lämpligt då att Coop just släppt en serie barnkläder med design av Lisa Larson!

Nu fanns visserligen inte regnstället på Coop i Umeå men stövlar, kalsonger och strumpor med den välkända Bullterriern köpte vi iaf. 3-pack trosor fanns också men dottern avböjde tyvärr.

22 augusti 2014

Min loppisväska

Den här fantastiska lilla börsväskan har varit min loppis- och sommarväska hela den här underbara sommaren. När man semestrar och när man går på loppis måste man ju ha händerna fria och kan inte gå och hålla i en tantväska tung som en tegelsten, som jag gör i vanliga fall.


Väskan kommer som synes från Florin. Inuti ligger en liten börs i samma tyg som väskan. Perfekt att ha loppiskassan och några av de viktigaste plastkorten i. Det blågröna som skymtar bakom är en tygpåse som också kommer från Florin. Den har jag använt väldigt flitigt men den är lika fin nu som när den var ny. Jag vet inget om något av tygerna men är tacksam för info från någon som känner igen dem?

Florin kommer till Umeå Retromarknad och säljer sina vackra alster. Jag har kommer att få svårt att hejda mig när jag ser hennes bord! Men vem har sagt att man måste hejda sig?

21 augusti 2014

Fix Universal

Jag tänkte dela med mig av ett hett tips på hur ni får bort fula bestickrepor från porslin.

Det var flera år sedan jag läste att 50-tals keramik Yvonne testat Fix Universal på bestickrepor på färgat porslin. Resultatet var fantastiskt. Jag googlade mig till att Armyshopen i Umeå sålde medlet men det blev sedan aldrig av att jag köpte det. För några veckor sedan ändrade vi på det. Att jag väntat så länge med att köpa detta mirakelmedel är ju en gåta. Så mycket tid och så mycket kämpande med bestickrepor jag hade kunnat spara om jag bara köpt det tidigare!

Vi hade samlat på oss en del tallrikar med fula bestickrepor som inte gått bort med maskindisk och andra husmorsknep. Med Fix Universal försvann de på några sekunder. Det är inget krångel med medel som ska stå och dra i timmar heller. Bara dra med en lätt fuktad svamp i burken, krama fram ett lödder och sedan gnugga över reporna. Det är som trolleri! Tallriken nedan, en Taverna från Rörstrand, var bland det värsta jag sett! Efter bara en kort stunds gnuggande på den vänstra sidan ser ni resultatet. Jag fortsatte sedan att gnugga en stund på den så att den blev tipp-topp.


Att medlet är helt ofarligt, hudvänligt och biologiskt är ju bara ett stort plus! Det är dessutom väldigt drygt! Vi köpte en burk på 900 gram för 180 kr. Den kommer att räcka i evigheter!


Jag har snabbgnuggat vårt vardagsporslin som grånat lite efter dagligt skrapande av bestick och tallrikarna blev som nya. Det tar inte längre tid än att diska dem med diskmedel så här kommer porslinet hädanefter att fräschas upp med jämna mellanrum.

19 augusti 2014

Nedräkning till Umeå Retromarknad

Jag antar att alla redan har bokat in 7 september i almanackan? Om inte är det hög tid att ni gör det. Ni kommer att ångra er annars!


Alla säljarplatser är nu fullbokade! Det betyder ca 40 säljare som delar på drygt 60 bord och massor av golvyta att ställa klädställningar och möbler på. Det kommer att bli galet mycket fina saker! 

Nytt för i år är att det kommer att säljas en hel del vinylskivor. Garageland Records, LYD HiFi och High Flying Records kommer med fullmatade skivbackar. Jag och Mattias kommer också att ha lite vinyler med oss och det kommer säkerligen att finnas skivor hos fler av säljarna.

Då vi har hyrt ut en hel del golvytor så kan vi med säkerhet lova att det kommer att finnas mycket möbler också. Så ta med släpvagnen och shoppa loss :) Parkera gör ni smidigt och gratis på Noliaparkeringen mittemot Dragonskolans Entré Väst, som kommer att vara ingång till marknaden.

Väl mött söndag 7 september!

(Tack till Joakim Olsson, Studio Matris, som gjort den snygga affischen.)

14 augusti 2014

Jerry Roupe

Förra helgen var vi på loppisrunda i byarna i Vännäs kommun. Vi var ganska missnöjda med resultatet men den här fina bonaden av Jerry Roupe för en ynka tia gjorde mig ändå glad. Den är helt i nyskick!



 Tiden går fort så snart är det väl jul...

03 augusti 2014

Loppat Graninge-Mörtsjön

Hemma igen efter en helt underbar semester i Graninge! Aldrig har jag badat så mycket och aldrig har det varit så varmt i vattnet. 28 grader i sjön! Vi passade även på att besöka vänner som har stuga i Mörtsjön och provbada deras sjö. Det är runt 8-9 mil mellan Graninge och Mörtsjön men vi trodde nästan aldrig att vi skulle komma fram för det är så galet mycket loppisar där! Några råkade vi köra förbi men dem tog vi istället på vägen tillbaka nästa dag. Tyvärr var en favorit från förra året, Döviken, stängd båda gångerna men vi var ändå mycket nöjda med vad vi kom hem med.

Två udda kaffekoppar (tyska), en Hellas djuptallrik (Gefle), två flata och en djup Pastell (Gustavsberg) och en söt väggtallrik från 70-talet. En rulle snyggt papper att ha i köksskåpen också.


Ett rökset från Ekeby, tyvärr har två delar nagg. Jag gillar hållaren för tänkstickorna.


En snygg liten duk att ha på köksbordet, ett guldfärgat rådjur och saltströare & pepparkvarn i teak.


Snygga plåtburkar! Den med fjärilar från Svea konfektyr, den med snygga damer från Luxus kaffe och den översta från Isaksons kafferosteri i Östersund.



En tygklädd lampskärm med snyga gröna blommor, en gul plåtöampa som tillverkades av KF och två korta längder 50-talsgardiner.


Tre gardinkappor i fräsiga tyger!


Två fiskargubbar! Till vänster en av Tore Borg och till höger en från Bo Svensk.


Julsaker fyndades också! En ljuslykta av Lisa Larson (heter den också Gottegris som skålen?), tre stjärngossar i trä (den större från hemslöjden i Borås, de andra hemmagjorda) och en stor fin duk av Jerry Roupe.


En bonad av Britt B-M, en röd liten träljusstake och två ljusstakar från Gefle, modell Z.


Ljusslingan från Luma köpte vi pga vad som också låg i kartongen, dvs 16 st ljusglorior att sätta på adventsljusstakarna till jul!


De söta små fiskfaten i originalkartong kunde jag inte lämna. Jag vet inte vad de är till för? Kanske är det små askfat? De är iaf för små för sillen... Krukan är omärkt men tillverkades både av Steninge och Ekeby, fågeln är av Tore Borg.


En stor affisch i härliga färger!


Och hemresans bästa fynd! En snygg lampa för en hundring!


De spetsklädda skärmarna är trasiga och behöver kläs om. Kanske använder vi plastbanden vi köpte på auktion tidigare under sommaren.